Skip to content
menu-icon-lq
close-icon-lq

Mikrobiologisen laitteen verifiointi

Etusivu / Koulutukset ja tapahtumat / Mikrobiologisen laitteen verifiointi

Onnistunut verifiointi lähtee liikkeelle verifioinnin tavoitteen määrittelystä, verifioitavan laitteen/tutkimuksen valinnasta ja verifiointisuunnitelman laatimisesta. Ennakkovalmisteluiden ja suunnitelman jälkeen verifiointi voi edetä toteutukseen ja lopulta tulosten arviointiin, pohdintaan ja päätelmään. Saamme siis vastauksen siihen, voimmeko ottaa ajatellun mikrobiologian laitteen tai tutkimuksen käyttöömme. Tavoitteena on saada tarkastelun kestävä käsitys siitä, tuottaako testauksessa oleva laite haluttuja tai luvattuja tutkimustuloksia sille määritellyin menetelmin.

Tästä koulutuksesta voit hakea erikoislääkäreiden koulutuspisteitä (KOPI) kliinisen mikrobiologian osa-alueelta!

Koulutuksen sisältö

  • Laiteella tehtävien mikrobiologien menetelmien verifioinnin periaatteet ja menettelyt
    • suunnittelussa huomioitavat asiat
    • verifiointisuunnitelma
    • verifiointiparametrit
    • verifioinnin toteutus ja raportointi
    • verifioidun menetelmän käyttöönotto ja laadunvarmistus
  • Koulutuksessa on esillä myös esimerkkejä mikrobiologian laiteverifioinneista
  • Koulutuksessa käsitellään myös standardien SFS-EN ISO 15189 ja SFS-EN ISO/IEC 17025 validointiin ja verifiointiin liittyvät velvoitteet

Kouluttajat

Päivi Mähönen
Päivi Mähönen
FT, sairaalamikrobiologi

Minulla on sairaalamikrobiologina työskentelyn myötä karttunut laajaa kokemus erilaisten kliinisen mikrobiologian menetelmien verifioinnista. Työkokemusta on kertynyt niin perinteisten mikrobiologian menetelmien verifiointien kuin myös laiteella tehtävien tutkimusten verifioinneista. Useiden kliinisten laboratorioiden noudattamat SFS-EN ISO 15189  ja SFS-EN ISO/IEC 17025 standardit ja niihin liittyvät vaatimukset ovat minulle tuttuja.

Toimin tällä hetkellä päätyönäni sairaalamikrobiologina Vita Laboratoriot Oy:ssä. Sivutyönä toimin teknisenä arvioijana FINAS-akkreditointipalvelussa ja toimin myös kierrosasiantuntijana Labquality Oy:n järjestämillä mikrobiologian ulkoisen laadunarvioinnin kierroksilla.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu kliinisen mikrobiologian parissa toimiville henkilöille kuten mikrobiologeille ja bioanalyytikoille. Koulutus sopii henkilöille, jotka haluavat ymmärtää periaatteet ja vaatimukset laitteilla tehtävien mikrobiologian tutkimusten verifioinneista.

Koulutuksen käytyäsi

  • Ymmärrät periaatteet ja vaatimukset mikrobiologian kvalitatiivisten ja kvantitatiivisten laiteella tehtävien tutkimusten osalta.
  • Osaat laatia verifiointisuunnitelman verifioitavalle laitteelle/tutkimukselle, toteuttaa verifioinnin, osaat arvioida saatuja tuloksia ja lopulta tehdä päätelmät verifioinnin tuloksista sekä laatia verifioinnista raportin.

Laskutus- ja peruutusehdot

Verkkokoulutusten laskutus- ja peruutusehdot voit lukea tästä.

Koulutukseen osallistumisen voi peruuttaa kaksi viikkoa (14 vuorokautta) ennen tilaisuutta maksuttomasti. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme 50 % osallistumismaksusta, paitsi viikkoa ennen tilaisuutta tehdyistä peruutuksista perimme 100% osallistumismaksun. Peruutukset tehdään aina kirjallisesti osoitteeseen: koulutus@labquality.fi.

Osallistuva organisaatio voi halutessaan vaihtaa osallistujaa veloituksetta ilmoittamalla siitä kirjallisesti ennen tilaisuutta osoitteeseen: koulutus@labquality.fi. Osallistumismaksu laskutetaan välittömästi tilaisuuden jälkeen. Koulutustilaisuus vahvistetaan osallistujalle sähköpostitse noin viikko ennen tilaisuutta.

Labquality pidättää oikeuden koulutustilaisuuden peruttamiseen liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme, niin pysyt ajan tasalla uusista tuotteista, palveluista, koulutuksista ja tapahtumista!